Quan es produeix l'Opacitat Capsular Posterior és necessari planificar tractament làser per restaurar la visió
Quan es produeix l'Opacitat Capsular Posterior és necessari planificar tractament làser per restaurar la visió
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Tractament de l'Opacitat Capsular Posterior

» L'Opacitat Capsular Posterior pot produir-se després de la cirurgia de cataractes. » Avanços s'han desenvolupat per prevenir-la.

La cirurgia de cataractes és una intervenció ambulatòria que igual que qualsevol altra operació ocular o d'una altra part del cos humà no està exempta de riscos. No obstant això, a causa que és una intervenció de mínima incisió, com als importants avanços desenvolupats en el procediment quirúrgic i tecnologia emprada les complicacions postoperatòries s'han reduït considerablement. Concretament una de les complicacions que més freqüentment s'han reduït en el postoperatori de la cirurgia de cataractes és l'Opacitat Capsular Posterior (PCO, per les seves sigles en anglès). Aquesta opacificación es produeix per la proliferació i migració de restes de cèl·lules epitelials del cristal·lí que han quedat en el sac capsular durant la intervenció de cataractes. En el seu començament, la opacificació es produeix en la perifèria no afectant a la qualitat de visió, però si progressa acabarà afectant a la visió central produint una disminució de l'agudesa visual per borrositat, com a alteracions en la sensibilitat al contrast i enlluernaments. En aquestes situacions, és necessari que el facultatiu realitzi una revisió oftalmològica dilatant la pupil·la del pacient per conèixer el grau de opacificació capsular, com així mateix planificar tractament mitjançant capsulotomia amb làser Nd-YAG per restaurar la visió si fos necessari.

"L'Opacitat Capsular Posterior és una complicació que pot produir-se després de la cirurgia de cataractes, encara que importants avanços s'han desenvolupat en la seva prevenció"

A causa de la limitació visual que indueix l'Opacitat Capsular Posterior després de la cirurgia de les cataractes nombrosos estudis científics s'han realitzat amb l'objectiu de conèixer la seva prevalença en la població i els seus principals factors de risc. Així mateix, s'han desenvolupat diferents millores tant en el procediment quirúrgic com a la tecnologia de les Lents Intraoculars (LIO) per evitar que es desenvolupi. Concretament, s'ha proposat per reduir la incidència de la Opacificació Capsular Posterior la realització d'una bona neteja cortical, la utilització de menor temps d'irrigació-aspiració i que el diàmetre de la capsulorrexis sigui inferior a la zona òptica de la lent intraocular. També s'ha proposat per reduir la incidència d'Opacitat Capsular Posterior que el viscoelàstic s'elimini completament després del procediment, com també que tingui poca concentració en àcid hialurònic. A més dels anteriors, la tecnologia de les lents intraoculars també ha experimentat importants desenvolupaments en el material i disseny de l'òptica com dels hàptics per reduir la incidència de l'Opacitat Capsular Posterior. Encara que el risc de desenvolupar la PCO mesos o anys després de la cirurgia de cataractes s'explica amb claredat en els consentiments informats prèviament a la intervenció, des de ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials per a les plataformes online de les clíniques oftalmològiques i hospitals en tots els països de parla hispana perquè els pacients tinguin major coneixement sobre la PCO i coneguin les innovacions realitzades per reduir la seva incidència. Així mateix, redactem continguts per a la difusió de cursos, màsters i postgraus d'universitats amb l'objectiu que la comunitat acadèmica rebi major informació sobre el temari dels programes de formació.

 

Referència de l'autor:

 

1. Javier Tomás-Juan. Opacidad Capsular Posterior: Diagnóstico, prevención y tratamiento de la opacidad con Láser de Nd: YAG. Ciencia & Tecnología para la Salud Visual y ocular. 2014; 12(2), 117-128.

Categories: Cirurgia; Cataractes

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

LIOs multifocals

Espasme acomodatiu

Ambliopia

Mussol

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados