Per a la prevenció de la pingüècula és necessari utilitzar ulleres amb filtre a la radiació ultraviolada a la platja
Per a la prevenció de la pingüècula és necessari utilitzar ulleres amb filtre a la radiació ultraviolada a la platja
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Diagnòstic i tractament de la pingüècula

» La pingüècula es produeix per exposició a la llum ultraviolada. » S'ha d'informar sobre la seva prevenció i tractament.

Quan no s'utilitzen ulleres de sol homologades amb filtre a la radiació ultraviolada especialment en llocs marítims o també en alta muntanya, entre les principals patologies en la conjuntiva que la seva exposició pot produir destaca el pterigi i la pingüècula. Precisament, la pingüècula és un tumor benigne que adquireix color groguenc-marró produint simptomatologia relacionada amb la sequedat ocular. Com a conseqüència de l'elevació del teixit conjuntival que indueix, la llàgrima no es distribueix correctament. No obstant això, a diferència del pterigi el quin a causa del creixement anormal com a progressiu de la conjuntiva que indueix pot afectar a l'agudesa visual, per contra la pingüècula normalment no produeix disminució de l'agudesa visual ni tampoc astigmatisme irregular.

"Les ulleres de sol són indispensables per protegir la visió de la llum ultraviolada, la qual pot induir patologies en la conjuntiva com la pingüècula"

Encara que el principal factor de risc que produeix la manifestació de la pingüècula és l'exposició a la radiació ultraviolada sense protecció, diferents estudis científics nacionals i internacionals han determinat que altres factors influeixen en la seva formació. Concretament, s'ha proposat que l'edat avançada, l'exposició a forns amb temperatures elevades a més de l'exposició a la radiació ultraviolada sense protecció són les principals causes que indueixen la formació de la pingüècula. Precisament, per evitar la seva formació és necessari conscienciar a la població que a més de protegir la pell mitjançant cremes amb factor de protecció solar elevat en llocs marítims, és necessari protegir la visió de l'exposició a la radiació ultraviolada mitjançant ulleres de sol adquirides en establiments òptics. No obstant això, davant la presència de la pingüècula per exposició perllongada sense protecció a la radiació ultraviolada, es requereix una valoració oftalmològica com planificar tractament si fos necessari. Concretament, per diagnosticar la pingüècula és necessari realitzar una exploració clínica de la superfície ocular mitjançant el llum d'esquerda, encara que el Tomògraf de Coherència Òptica (OCT) és un dispositiu d'utilitat per estudiar el tumor benigne. Concretament, des del nostre projecte internacional ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts per a plataformes online d'hospitals, clíniques oftalmològiques i establiments òptics en tots els països de parla hispana per conscienciar a la població sobre els factors de risc, prevenció, diagnòstic i tractament de la pingüècula. Així mateix, redactem continguts en cursos, postgraus i màsters d'universitats com en altres plataformes online, perquè la comunitat acadèmica rebi major informació sobre els diferents programes de formació.

Categoria: Sequedat ocular; Patologia ocular

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Cirurgia refractiva

Topografia corneal

Sequedat ocular

Mosques volants

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados