Les mosques volants o miodesopsies es formen a l'interior del globus ocular
Les mosques volants o miodesopsies es formen a l'interior del globus ocular
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Símptomes i tractaments de les mosques volants

» Les mosques volants poden induir complicacions. » És necessari informar sobre les seves causes, símptomes i tractaments.

Entre el cristal·lí i la retina a l'interior del globus ocular, existeix un líquid denominat humor vitri, les propietats del qual permeten que es mantingui la forma del globus ocular. No obstant això, amb el transcurs dels anys l'humor vitri es deteriora provocant una disminució del volum i de la seva transparència tornant-se més aquós. Concretament, aquests canvis a l'interior del cos vitri produeixen que les fibres de col·làgen surin a l'interior del mateix. En situacions de molta il·luminació ​quan mirem el cel buidat, pantalles de dispositius electrònics com a ordinadors o tabletes podem apreciar en el nostre camp de visió ombres que adquireixen la forma de punts, taques o línies ondades. Precisament, aquestes formes en el camp de visió es produeixen a causa de l'ombra projectada en la retina de les partícules que estan surant a l'interior del globus ocular, condició coneguda com miodesopsies, o més comunament com a mosques volants.

"Les mosques volants poden aparèixer en pacients amb diabetis mellitus, posteriorment a la operació de cataractes, com en pacients amb traumatismes oculars o amb elevada miopia, entre uns altres..."

En la gran majoria de situacions les mosques volants es produeixen a causa d'un procés normal associat a l'envelliment de les estructures oculars, encara que cada vegada és més freqüent que pacients més joves manifestin la seva presència, com així mateix existeixen altres factors de risc que poden produir-les. Encara que en la majoria de situacions la presència de mosques volants no suposa urgència mèdica, és convenient davant la presència de les mateixes revisar el fons d'ull com el cos vitri, ja que poden adherir-se a la retina i provocar complicacions com a despreniment de vitri posterior i/o despreniment de retina. Precisament des de ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials sobre les mosques volants per a plataformes online d'hospitals, clíniques oftalmològiques i establiments òptics en tots els països de parla hispana. Les nostres estratègies permetran que la població sigui més conscient de la necessitat de realitzar revisions oftalmològiques del fons d'ull davant la presència de mosques volants, com també coneguin les diferents opcions de tractament mitjançant vitrectomia en els casos més avançats, o vitreolisis amb làser YAG. No obstant això, la vitreolisis amb làser de YAG no pot realitzar-se en totes les situacions, ja que pacients amb mosques volants molt prop del cristal·lí o de la retina no són candidats per a la seva intervenció a causa que l'impacte del làser pot produir complicacions com opacificació del cristal·lí o danys en la retina, respectivament. Així mateix, redactem continguts sobre les complicacions i tractament de les miodesopsies per a programes de formació de cursos, postgraus, o màsters universitaris com d'altres plataformes online amb l'objectiu que la comunitat acadèmica conegui el temari dels diferents programes de formació.

 

Referències de l'autor:

 

1. Javier Tomás-Juan. Miodesopsias: etiología, complicaciones secundarias y tratamiento (Parte II). Franja Visual.  Agosto-Septiembre 2014; 24(137): 34-35.

 

2. Javier Tomás-Juan. Miodesopsias: etiología, complicaciones secundarias y tratamiento (Parte I). Franja Visual.  Junio-Julio 2014; 23(136): 22-23.

 

3. Javier Tomás-Juan. ¿Qué son las moscas volantes? Periódico Diario Información. Diciembre 2013.

 

Categories: Patologia ocular; Patologia de la retina

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Llum d'esquerda

Ulleres de sol

Sequedat ocular

Pressió intraocular

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados