En pacients diagnosticats de retinopatia diabètica és necessari revisar el fons d'ull periòdicament
En pacients diagnosticats de retinopatia diabètica és necessari revisar el fons d'ull periòdicament
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Diagnòstic i tractament de la retinopatia diabètica

» La retinopatia diabètica produeix alteracions en la retina. » S'ha de comunicar els seus símptomes, diagnòstic i tractament. 

La retinopatia diabètica és la patologia ocular que més freqüentment es manifesta i produeix pèrdua de visió en pacients amb diabetis mellitus amb edats compreses entre 20 i 60 anys en països desenvolupats. En l'estat inicial de progressió de la retinopatia diabètica no proliferativa, diferents manifestacions s'observen en el fons d'ull com microaneurismes, exsudats, alteració de la relació arterio-venosa, edema macular, o punts algodonosos entre uns altres. No obstant, si la patologia progressa i no és diagnosticada, proliferaran nous gots sanguinis produint-se neovascularizació en la coneguda com a retinopatia diabètica proliferativa. Precisament en ser una de les principals causes de pèrdua visual molt s'ha investigat i importants avanços s'han desenvolupat en el diagnòstic, prevenció i en el tractament de la retinopatia diabètica

"Durant l'any 2015 s'han publicat més de 700 publicacions científiques sobre la retinopatia diabètica en Pubmed Central, els quins han aportat importants avanços sobre aquesta patologia retiniana"

Malgrat ser la retinopatia diabètica una complicació freqüent i haver-se investigat bastant, és important proporcionar informació a la població des de les respectives plataformes de les clíniques oftalmològiques sobre les causes, prevenció, factors de risc, signes, símptomes i el seu tractament principalment. No solament és important proporcionar aquesta informació des de les plataformes online dels centres sanitaris, sinó que especialment amb la introducció cada vegada més freqüent de dispositius que analitzen el fons d'ull com el retinógraf en les consultes dels establiments òptics, és convenient que es proporcioni informació sobre la retinopatia diabètica des de les seves respectives plataformes. No obstant açò, en algunes ocasions l'absència d'informació en internet des de les plataformes online dels centres sanitaris deriva que els pacients busquin en altres portals d'internet informació amb l'objectiu d'entendre per què es produeix la retinopatia diabètica i conèixer més sobre el tractament planificat, fet el quin pot derivar a consultar informació errònia. Recentment una seguidora de les nostres xarxes socials de Paraguai va contactar amb nosaltres per preguntar alguns dubtes sobre el tractament que havien planificat a un familiar diagnosticat amb retinopatia diabètica. Lamentablement no vam poder respondre a les qüestions plantejades per la nostra seguidora perquè entenem que aquestes respostes han de respondre's des dels propis centres sanitaris. La nostra funció consisteix únicament a proporcionar estratègies als centres sanitaris perquè els pacients disposin d'una font fiable per consultar informació de determinades patologies des de les pròpies plataformes online dels serveis de salut. 

"Considerem important informar i comunicar des de les respectives plataformes online sobre la retinopatia diabètica perquè la població reba major informació des del seu centre sanitari de referència"

Des de​ ConsultoriaVisual.com treballem conjuntament amb centres sanitaris d'Espanya i altres països de parla hispana en la generació de contingut clínic-científic per informar als pacients amb diabetis mellitus des de les seves respectives plataformes online sobre la prevenció, factors de risc, diagnòstic i tractament de la retinopatia diabètica. Les nostres estratègies, permetran fidelitzar considerablement als pacients de les clíniques oftalmològiques, hospitals i establiments òptics, com incrementar el nombre de pacients que s'interessin per una segona valoració oftalmològica millorant el prestigi de les empreses a nivell nacional i internacional. Així mateix, des del nostre projecte internacional redactem continguts sobre la retinopatia diabètica per a la difusió de cursos, postgraus o màsters d'universitats com d'altres plataformes amb l'objectiu que la comunitat acadèmica reba major informació sobre els diferents programes de formació.

 

Referències de l'autor:

 

1. Javier Tomás-Juan. Manifestaciones oculares de la diabetes mellitus. Franja Visual. 2017 Abril; 26(153):26-27.

 

Categories: Patologia de la retina; Patologia ocular

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Ulleres de sol

Pressió intraocular

Sequedat ocular

Llum d'esquerda

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados