És necessari realitzar controlar la pressió intraocular en consulta oftalmològica
És necessari realitzar controlar la pressió intraocular en consulta oftalmològica
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

El control de la pressió intraocular

» Diferents tractaments permeten controlar la pressió intraocular. » Alguns tractaments són medicaments o cirurgia.

El glaucoma és una patologia que si no es detecta a temps com a conseqüència de l'increment de la pressió intraocular produït per alteracions en la producció o drenatge de l'humor aquós pot danyar el nervi òptic. Quan es comencen a danyar les fibres nervioses del nervi òptic per l'increment de la pressió intraocular en moltes ocasions els pacients pot ser que no detectin la pèrdua de visió a causa que s'inicia lentament des de la perifèria del camp visual. No obstant això, si la pèrdua visual progressa i no és diagnosticat el glaucoma ni planificat un tractament adequat per regular la pressió intraocular pot continuar danyant-se la visió, limitant-se el camp visual al que es coneix com a visió en túnel. Produïda la pèrdua de visió amb la progressió del glaucoma no es podrà tornar a recuperar. Precisament, la prevenció i diagnòstic primerenc mitjançant revisions oftalmològiques periòdiques de control de la pressió intraocular mitjançant tonometria és important especialment en la població que pugui presentar majors factors de risc amb l'objectiu d'evitar la pèrdua en la funció visual i l'empitjorament en la qualitat de vida.

 

En el cas que sigui necessari planificar tractament amb l'objectiu de disminuir la pressió intraocular i evitar el dany que pot produir el seu increment sobre el cap del nervi òptic amb el temps, en funció del glaucoma diagnosticat poden requerir-se diferents tractaments. Precisament, són diverses les recerques científiques que s'han publicat i s'estan realitzant per analitzar els resultats de pressió intraocular i qualitat visual que s'obtenen amb els diferents tractaments del glaucoma. No obstant això, no només és interessant conèixer els resultats de pressió intraocular que s'obtenen amb un tractament del glaucoma determinat, sinó que també existeix un notable interès a comparar els resultats obtinguts amb diferents tractaments. A més, varietat d'estudis publicats informen sobre els diferents tipus de glaucoma, epidemiologia, els seus tractaments (medicaments o cirurgia), possibles complicacions, resultats, i fins i tot quan prèviament el pacient és diagnosticat d'una altra patologia o se li ha efectuat una altra intervenció oftalmològica. Precisament, a causa de la repercussió visual que indueix el glaucoma i als avanços que s'estan realitzant en les recerques, és necessari acostar aquest coneixement a la població sobre els diferents tractaments, intervencions i els seus resultats amb l'objectiu de controlar la pressió intraocular.

"L'increment de la pressió intraocular si no es diagnostica mitjançant tonometria pot produir en el temps alteracions en el camp visual amb la progressió del glaucoma"

Des de ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts per a les plataformes online de clíniques oftalmològiques i d'hospitals en tots els països de parla hispana amb l'objectiu d'informar als usuaris de les mateixes sobre les diferents classificacions de la patologia del glaucoma, la seva definició, les seves causes, el seu diagnòstic clínic (campimetria, tonometria...), quins símptomes produeix i quins són els diferents tractaments possibles. Les nostres estratègies permetran que quan un pacient diagnosticat de glaucoma estigui interessat en una segona valoració oftalmològica confiï al seu centre sanitari, com conscienciarà a més a la població de la importància de controlar la pressió intraocular periòdicament. Així mateix, redactem continguts sobre el glaucoma per a la difusió de cursos, màsters o postgraus amb l'objectiu que la comunitat acadèmica rebi major informació sobre els diferents programes de formació a nivell nacional i internacional.

Categoria: Patologia ocular

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Llum d'esquerda

Miopia juvenil

Retinopatia diabètica

LIOs Premium

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados