Fregar-se els ulls contribueix a la progressió del queratocon
Fregar-se els ulls contribueix a la progressió del queratocon
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Diagnòstic i tractament del queratocon

» Diferents tractaments existeixen per ralentir la progressió del queratocon. » La topografia corneal és un dispositiu essencial.

El queratocon és una patologia de la còrnia que es manifesta en la joventut i pot progressar fins a aproximadament la tercera o quarta dècada de la vida. A causa dels canvis que es produeixen en la potència, curvatura i espessor corneal com a conseqüència de la seva progressió induirà diferents alteracions visuals com així mateix signes típics característics d'aquesta èctasi corneal. Per això, és necessària la realització de revisions oftalmològiques periòdiques en pacients diagnosticats de queratocon per comprovar la seva evolució i planificar tractament si fos necessari.

"La topografia corneal és un dispositiu diagnòstic essencial per avaluar els canvis que es produeixen en la còrnia amb la progressió del queratocon. Així mateix la topografia corneal permet avaluar el resultat dels diferents tractaments pel queratocon"

El tractament del queratocon depèn del grau de la seva evolució, encara que en tots els casos el oftalmòleg recomanarà no fregar-se els ulls a causa que contribueix a la progressió de l'èctasi. En un primer estadi quan les lents oftàlmiques (ulleres) no milloren la visió a causa de la presència d'astigmatisme irregular corneal, les lents de contacte rígides són una opció que proporciona bons resultats. No obstant això, si el queratocon continua progressant és necessari l'implant d'anells intraestromales, tecnologia la qual ha experimentat importants innovacions en els segments, com així mateix l'adveniment del làser de femtosegon ha contribuït en l'automatització del procediment i reducció de complicacions postoperatòries. Així mateix, freqüentment l'implant d'anells intraestromales en pacients amb queratocon es realitza combinat amb el tractament de cross-linking. Precisament, aquest procediment també ha experimentat importants avanços amb la introducció del cross-linking transepitelial amb iontoforesis més recentment. No obstant això, quan els diferents tractaments no aconsegueixen reduir la progressió del queratocon es recorre com a última alternativa al trasplantament corneal, o també denominat queratoplàstia. A causa de la necessitat d'informar sobre els símptomes, causes, signes, diagnòstic i diferents tractaments del queratocon, des del nostre projecte internacional ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials per a plataformes online de tots els països de parla hispana. Les nostres estratègies permetran conscienciar a la població sobre aquesta patologia ocular tan àmpliament estudiada, com acostar els avanços desenvolupats a la tecnologia dels tractaments del queratocon. Així mateix, redactem continguts per a la difusió de cursos, màsters i postgraus d'universitats com d'altres plataformes amb l'objectiu que la comunitat acadèmica internacional rebi major informació sobre el temari dels programes de formació.

 

Referències de l'autor:

 

1. Javier Tomás-Juan, Luis Miguel Cornejo Ramírez. Diagnóstico y tratamiento quirúrgico del queratocono. Gaceta de Optometría y Óptica Oftálmica. Dic 2014: 498.

 

2. Piñero DP, Alio JL, Tomás J, Maldonado MJ, Teus MA, Barraquer RI. Vector analysis of evolutive corneal astigmatic changes in keratoconus. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2011 Jun 8; 52(7):4054-62.

 

Categoria: Patologia ocular; Cirurgia

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Topografia corneal

Diabetis i patologies

Oftàlmia de la neu

Alzheimer

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados