Per diagnosticar les cataractes ha de realitzar-se una exploració amb el llum d'esquerda
Per diagnosticar les cataractes ha de realitzar-se una exploració amb el llum d'esquerda
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Diagnòstic i cirurgia de les cataractes

» El desenvolupament de les cataractes indueix diferents símptomes visuals. » Actualment s'utilitza en la cirurgia la tecnologia làser.

El cristal·lí és una estructura situada a l'interior del globus ocular que permet que puguem veure nítid a totes les distàncies. En la joventut és transparent, però amb el transcurs dels anys a causa d'un procés d'envelliment es produeix la opacificació del mateix, desenvolupant-se les conegudes cataractes. A més de l'edat, existeixen altres factors de risc o causes que poden induir la opacificació del cristal·lí com l'ús indegut de corticosteroides, o no utilitzar ulleres de sol homologades amb filtre a la radiació ultraviolada, entre uns altres... Precisament, quan el cristal·lí es opacifica, no solament afecta a la transparència i a l'agudesa visual, sinó que a més s'ha demostrat en multitud d'estudis científics que produeix altres símptomes com disminució de la sensibilitat al contrast, increment dels enlluernaments, com una alteració en la visió de colors entre unes altres... En aquestes situacions és necessari realitzar una revisió oftalmològica i planificar l'extracció del cristal·lí mitjançant la cirurgia de cataractes. Concretament, la cirurgia de cataractes per extreure el cristal·lí opacificat i substituir-ho per una lent intraocular ha experimentat importants avanços i innovacions amb el desenvolupament de la cirurgia de mínima incisió (MICS) o més recentment amb la introducció del làser de femtosegon (FemtoFaco). Així per exemple, la utilització del làser de femtosegon en la cirurgia de cataractes permet realitzar la incisió corneal, la capsulorrexis i la fragmentació del cristal·lí perquè posteriorment sigui aspirat pel facoemulsificador. S'ha demostrat científicament que en reduir l'energia dels ultrasons amb la utilització del làser de femtosegon permet protegir les cèl·lules endotelials de la còrnia, com així mateix s'automatitza la intervenció. A més dels anteriors, també han experimentat importants avanços les Lents Intraoculars Premium (multifocals, asfèriques, tòriques…) permetent veure nítid a totes les distàncies des de visió propera a visió llunyana, fins i tot en visió intermèdia.

"A més del desenvolupament de les cataractes amb l'edat existeixen altres causes que les poden induir, com la diabetis, exposició a la radiació ultraviolada, determinades complicacions associades a cirurgies o ús indegut de corticosteroides entre uns altres..."

A causa de la importància de diagnosticar la opacificació del cristal·lí mitjançant dilatació pupil·lar amb llum d'esquerda en consulta oftalmològica, com la realització d'altres proves diagnòstiques necessàries, és important conscienciar a la població sobre la necessitat de realitzar revisions oftalmològiques periòdiques. Així mateix, des de ConsultoriaVisual.com som conscients de la importància d'informar sobre la tecnologia, el procediment quirúrgic de les cataractes, com també sobre els resultats visuals que s'obtenen després de la intervenció. Per això, a través del nostre projecte internacional planifiquem estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials per a les plataformes online de les clíniques oftalmològiques i/o hospitals en tots els països de parla hispana perquè els pacients i usuaris online estiguin degudament informats sobre els procediments que es realitzen al seu centre sanitari de referència. Així mateix, redactem continguts sobre les cataractes per a la difusió de cursos, màsters i postgraus d'universitats o altres plataformes online amb l'objectiu que la comunitat acadèmica rebi major informació sobre el temari dels programes de formació.

 

Referències de l'autor:

 

1. Alió JL, Piñero DP, Tomás J, Alesón A. Vector analysis of astigmatic changes after cataract surgery with toric intraocular lens implantation. J Cataract Refract Surg. 2011 Jun; 37(6):1038-49.

 

2. Alió JL, Piñero DP, Tomás J, Plaza AB. Vector analysis of astigmatic changes after cataract surgery with implantation of a new toric multifocal intraocular lens. J Cataract Refract Surg. 2011 Jul; 37(7):1217-29. 

 

3. Jorge L. Alió, David P. Piñero, Javier Tomás, Ana B. Plaza. Vector analysis of astigmatic changes ocurring after cataract surgery with implantation of a new multifocal toric intraocular lens. European Society of Cataract & Refractive Surgeons, ESCRS. Viena 2011.

 

4. Jorge L. Alió, Emilia Mulet, Mª José Ayala, Javier Tomás. Effectivity of the Retinal Acuity Meter in predicting visual acuity in cataract patients. European Society of Cataract & Refractive Surgeons, ESCRS. Viena 2011.   

 

Categories: Patologia ocular; Lents Intraoculars; Tecnologia ocular; Cataractes; Cirurgia

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Mosques volants

LIOs Premium

Ulleres de sol

Sequedat ocular

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados