El foròpter és un dispositiu essencial en consulta de cirurgia refractiva
El foròpter és un dispositiu essencial en consulta de cirurgia refractiva
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Cirurgia refractiva per corregir la miopia, hipermetropia i astigmatisme

» La cirurgia refractiva és una intervenció quirúrgica que permet millorar la visió. » Diferents tecnologies s'han desenvolupat.

La cirurgia refractiva per corregir els errors refractius com la miopia, hipermetropia i l'astigmatisme ha avançat considerablement en els últims anys. Diferents procediments quirúrgics existeixen per corregir els errors refractius en pacients sense presbícia com la cirurgia refractiva corneal mitjançant làser excimer, o l'implant de lents intraoculars fàquiques. En funció del procediment, són necessàries la realització d'una bateria de proves específiques. Així per exemple en una consulta de cirurgia refractiva corneal entre les principals proves que són necessàries realitzar destaca la topografia corneal, la mesura de l'espessor corneal, com així mateix la graduació per conèixer les diòptries del pacient. Per contra per implantar les lents intraoculars fàquiques serà necessari a més de les anteriors realitzar la biometria ocular, com també aquelles altres proves que consideri necessàries el facultatiu.

"Quan la cirurgia refractiva corneal no és una opció per corregir la miopia, hipermetropia o astigmatisme, es pot valorar l'implant de lents intraoculars fàquiques"

Importants innovacions s'han realitzat en el procediment de cirurgia refractiva corneal, com la introducció de nous dispositius diagnòstics, microqueratoms, làser de femtosegon per realitzar el flap corneal (femtoLASIK), com a millores a la tecnologia del làser excímer per realitzar l'ablació. Així mateix, també s'ha introduït la tècnica SMILE, procediment en el qual el làser actua directament sobre la còrnia sense necessitat de realitzar el lentícul corneal como succeeix en el LASIK. A més, existeixen tractaments de superfície com la Queratectomia Fotorrefractiva (PRK) en la quin es ablaciona directament sobre la superfície corneal sense realitzar el lentícul corneal. No obstant això, no tots el pacients són candidats per a la intervenció de cirurgia refractiva corneal mitjançant làser, sent algunes de les limitacions les graduacions molt elevades, espessor corneal reduït o topografies irregulars principalment. Precisament, quan la cirurgia refractiva corneal no pot realitzar-se, l'implant de lents intraoculars fàquiques són una opció que el oftalmòleg valorarà per corregir el defecte visual. Concretament, nous desenvolupaments també s'han realitzat en les lents intraoculars fàquiques tant de càmera anterior como a posterior. No obstant això, a més de les anteriors existeix una altra intervenció que pot realitzar-se especialment en pacients amb edats superiors als 45 anys que han desenvolupat la presbícia, i és la cirurgia refractiva de cristal·lí transparent en la qual se substitueix el cristal·lí no opacificat per una lent intraocular que permiti veure nítid a diferents distàncies. Precisament, des de ConsultoriaVisual.com planifiquen estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials sobre les diferents proves diagnòstiques que són necessàries realitzar en una consulta de cirurgia refractiva, sobre el procediment quirúrgic, como els resultats visuals postoperatoris que s'obtenen per a plataformes online en tots els països de parla hispana. Així mateix, redactem continguts per a la difusió de cursos, màsters i postgraus d'universitats amb l'objectiu que la comunitat acadèmica rebi major informació sobre el temari dels programes de formació. 

 

Referències de l'autor:

 

1. Ane Murueta-Goyena Larrañaga, Javier Tomás-Juan, Ludger Hanneken. Corneal regeneration after Laser In Situ Keratomileusis: wound healing process and visual outcomes. J Emmetropia 2015; 4: 223-238.

 

2. David P. Piñero Llorens, Ane Mureta-Goyena Larrañaga, Ludger Hanneken. Medical writer:  Javier Tomás-Juan. Visual outcomes and complications of small-incision lenticule extraction: a review. Exp Rev Ophthalmol 2016; 11:1, 59-75.

 

3. Javier Tomás-Juan, Ane Mureta-Goyena Larrañaga, Ludger Hanneken. Corneal regeneration after Photorefractive keratectomy: a review. J Optom. 2015; 08:149-69.

 

4. Javier Tomás-Juan. Variables y parámetros influyentes en los perfiles de ablación del Láser Excímer. Ciencia & Tecnología para la Salud Visual y Ocular. 2014; 2(1):117-126.

 

Categories: Error refractiu; Tecnologia ocular; Lents Intraoculars; Cirurgia

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Cirurgia de cataractes

Retinopatia diabètica

LIOs Premium

Miopia juvenil

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados