La topografia corneal és una prova diagnòstica d'elevada utilitat en consulta oftalmològica
La topografia corneal és una prova diagnòstica d'elevada utilitat en consulta oftalmològica
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Aplicacions clíniques de la topografia corneal

» La topografia corneal és una prova diagnòstica d'elevada utilitat. » La seva tecnologia ha avançat considerablement.

Els topògrafs corneals són dispositius clínics d'anàlisis de la morfologia de la còrnia, els quals són àmpliament utilitzats en consulta oftalmològica, considerant-se una de les proves més importants que es realitzen en la pràctica clínica. Com és conegut, els dispositius topogràfics es classifiquen segons la tecnologia emprada per a l'obtenció d'imatges, és a dir depenent de si utilitzen tècniques de reflexió o de projecció. Precisament, s'han realitzat importants avanços i innovacions a la tecnologia dels topògrafs corneals. Així per exemple, s'han desenvolupat topògrafs corneals basats en els discos o anells de Plácido, topògrafs que incorporen la tecnologia Scheimpflug, o aquells que proporcionen informació sobre la morfologia corneal mitjançant la projecció de llum de diferents colors (LEDs), entre uns altres. No obstant això, els topògrafs corneals que analitzen la superfície anterior i posterior de la còrnia proporcionen major informació, havent-se demostrat científicament que la superfície posterior de la còrnia influeix notablement en la qualitat visual i juga un paper important en determinades intervencions com la cirurgia refractiva corneal.

"Diferents topògrafs corneals s'han desenvolupat com els basats en els discs de Plàcid, a la tecnologia Scheimpflug , o més recentment els que utilitzen llum de diversos colors LEDs per obtenir informació de la morfologia corneal, entre uns altres..."

La topografia corneal proporciona important informació sobre la curvatura, potència i aberracions de la còrnia, com així mateix aquells dispositius que analitzen la superfície anterior i posterior de la còrnia proporcionen fins i tot l'espessor corneal, anàlisi de la qualitat visual, entre molts altres mapes. L'àmplia informació que proporciona en una sola mesura, permet que les aplicacions clíniques de la topografia corneal siguin múltiples. Concretament, la gran varietat d'informació que proporcionen els diversos topògrafs corneals permeten que siguin d'utilitat en determinades patologies de la còrnia (queratocon, queratoglobus, degeneració marginal pelúcida…), cirurgia refractiva corneal (LASIK, PRK, SMILE…) o determinades intervencions quirúrgiques (anells intraestromales, queratoplàstia, cross-linking…) entre unes altres… Fins i tot alguns dispositius basats a la tecnologia Scheimpflug incorporen mòduls de resum de glaucoma, d'anells intraestromales, d'adaptació de lents de contacte, de cataractes per al càlcul de la lent intraocular, de pupilometria, de queratocon, o de densitometria entre uns altres. A més de les aplicacions clíniques descrites, els topògrafs corneals permeten l'exportació de la informació corneal a les plataformes làser per a la preparació dels tractaments de cirurgia refractiva. Precisament, des de ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts i difusió en xarxes socials sobre el funcionament i aplicacions clíniques dels topògrafs corneals en plataformes d'establiments òptics, hospitals i clíniques oftalmològiques en tots els països de parla hispana. Així mateix, redactem continguts en programes universitaris de màsters, cursos o postgraus com en altres plataformes online sobre la topografia corneal amb l'objectiu que la comunitat acadèmica rebi major informació sobre el contingut dels diferents programes de formació.

 

Referències de l'autor:

 

1. Alió JL, Piñero DP, Tomás J, Alesón A. Vector analysis of astigmatic changes after cataract surgery with toric intraocular lens implantation. J Cataract Refract Surg. 2011 Jun; 37(6):1038-49.

 

2. Alió JL, Piñero DP, Tomás J, Plaza AB. Vector analysis of astigmatic changes after cataract surgery with implantation of a new toric multifocal intraocular lens. J Cataract Refract Surg. 2011 Jul; 37(7):1217-29. 

 

3. Piñero DP, Alio JL, Tomás J, Maldonado MJ, Teus MA, Barraquer RI. Vector analysis of evolutive corneal astigmatic changes in keratoconus. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2011 Jun 8; 52(7):4054-62.

 

Categoria: Tecnologia ocular

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Mosques volants

Retinopatia diabètica

LIOs Premium

Llum d'esquerda

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados