L'Alzheimer és una malaltia degenerativa que a més de produir demència, indueix alteracions en la visió
L'Alzheimer és una malaltia degenerativa que a més de produir demència, indueix alteracions en la visió
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Símptomes visuals i oculars en pacients amb Alzheimer

» L'Alzheimer en una malaltia degenerativa que pot induir símptomes en la visió. » Són necessàries revisions de la visió.

L'Alzheimer és una malaltia degenerativa que se sol manifestar en pacients amb aproximadament 70 anys d'edat. Concretament, l'Alzheimer és un tipus de demència que produeix pèrdua en la capacitat cognitiva i de la capacitat de memòria, sent considerada la causa més comuna de demència en adults amb edats avançades. Fins avui encara no s'ha desenvolupat una cura per a l'Alzheimer, però no obstant això per contra sí que s'han produït importants avanços científics que podrien millorar la qualitat de vida de les persones que ho pateixen. 

"L'Alzheimer és un tipus de demència que pot induir alteracions visuals i oculars, sent necessari la realització de revisions en consulta d'oftalmologia" 

El principal dany que produeix la progressió de l'Alzheimer és la destrucció de les cèl·lules del cervell, produint com a conseqüència d'aquesta afectació a poc a poc demència. No obstant això, encara que el dany més conegut per la població produït pel desenvolupament de l'Alzheimer és la pèrdua gradual de la memòria, també pot induir alteracions o símptomes a nivell ocular. Concretament, diferents estudis científics publicats en revistes internacionals d'elevat prestigi informen que en pacients amb Alzheimer s'indueixen una sèrie de variacions morfològiques en diferents estructures del globus ocular, com així mateix també alteracions en la visió. Així per exemple, s'ha descrit que la progressió de l'Alzheimer pot induir canvis morfològics en les diverses estructures del globus ocular, principalment en la retina, en el cristal·lí o en el nervi òptic entre uns altres... Així mateix, a més de les variacions morfològiques induïdes en les estructures del globus ocular produïdes pel progrés de l'Alzheimer, també poden manifestar-se alteracions en l'agudesa visual, en la estereopsis, en la mobilitat ocular, en la sensibilitat al contrast, en la capacitat de lectura, o en el camp visual entre unes altres... Precisament, a causa de la importància de realitzar revisions visuals oftalmològiques en pacients amb Alzheimer, des del nostre projecte internacional ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts de qualitat i difusió en xarxes socials per a plataformes online de clíniques oftalmològiques i hospitals. Les nostres estratègies permetran que els familiars dels pacients afectats per aquesta malaltia degenerativa coneguin la importància de realitzar revisions oftalmològiques, com així mateix rebin major informació. Així mateix amb l'objectiu de transmetre el coneixement científic sobre les alteracions oculars en pacients amb Alzheimer, redactem continguts per a la difusió de cursos, postgraus o màsters de formació d'universitats o altres plataformes online.

Categoria: Altres curiositats

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Diabetis i patologies

Prevenció del pterigi

Cirurgia refractiva

LIOs Premium

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados