S'ha suggerit que la llum blava emesa per les pantalles indueix alteracions visuals
S'ha suggerit que la llum blava emesa per les pantalles indueix alteracions visuals
Marketing para ópticas
Marketing para ópticas

Alteracions per exposició a la llum blava de les pantalles

» S'ha suggerit que la llum blava de les pantalles indueix alteracions visuals. » Existeixen alternatives per reduir la seva exposició.

És conegut que la llum blava emesa pels dispositius digitals com a ordinadors, portàtils o tabletes quan s'utilitzen prèviament a ficar-se al llit produeix variacions en el ritme circadià induint alteracions en el somni a causa de la supressió de l'hormona melatonina. A més de les anteriors, diferents estudis científics internacionals han informat que la llum blava per la seva elevada energia produeix danys en la retina. No obstant això, el propi globus ocular disposa de mecanismes naturals per filtrar i evitar el dany que l'exposició de llum blava d'elevada energia produeix. Així per exemple, el cristal·lí és una estructura transparent que en la joventut permet la visió a diferents distàncies, encara que amb el transcurs dels anys es opacifica. Precisament, durant el procés de opacificación del cristal·lí, adquireix una tonalitat de color groguenca-marró que actua com a filtre i impedeix que la llum blava d'elevada energia travessi el cristal·lí. A més de la protecció del cristal·lí, la retina disposa de pigments que filtren la llum blava a l'àrea macular. D'aquesta manera, mitjançant el cristal·lí i el pigment macular el globus ocular protegeix de forma natural del dany que indueix l'exposició a la llum blava per la seva elevada energia.

"A pesar que la llum blava d'elevada energia emesa per les pantalles digitals dels  ordinadors, tabletes o mòbils pot induir alteracions en la visió, el globus  ocular disposa de mecanismes naturals per filtrar la llum blava i evitar el dany que indueix"

Encara que el globus ocular protegeix del dany que indueix la llum blava d'elevada energia mitjançant el cristal·lí i el pigment macular, pot ser necessari especialment en pacients més vulnerables, com a pacients diagnosticats de Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) entre unes altres extremar l'exposició a la llum blava. Concretament, per evitar els danys produïts per l'exposició a la llum blava que emeten els dispositius digitals, s'han dissenyat filtres protectors oculars per a pantalles que absorbeixen aquesta radiació. Precisament, aquests filtres protectors estan disponibles per a ordinadors, portàtils, tabletes o fins i tot mòbils en diferents dimensions. No obstant açò, des de fa un temps existeixen també lents intraoculars amb filtre a la llum blava que s'implanten en les cirurgies de cataractes o de cristal·lí transparent, com també s'han dissenyat lents de contacte o oftàlmiques que absorbeixen aquesta radiació nociva. Així mateix, des del nostre projecte internacional ConsultoriaVisual.com planifiquem estratègies de màrqueting de continguts per a plataformes online sobre les alteracions que indueix la llum blava, com proporcionem consells o recomanacions en funció de les diferents alternatives existents per evitar la seva exposició.

 

Referència de l'autor:

 

1. Javier Tomás-Juan. Sobreexposición a la luz azul de elevada energía. Franja Visual Ecuador. 2016 Dec; 26(150):50-51.

 

Categories: Patologia ocular; Patologia de la retina; Tecnologia ocular

Javier Tomás-Juan

Director de ConsultoriaVisual.com, projecte que el seu objectiu és proporcionar estratègies de màrqueting de continguts per a la difusió de plataformes de formació, d'oftalmologia i d'optometria a Espanya i en altres països internacionals

Segueix-nos a les xarxes socials:

Consulte algunes de les nostres publicacions:

Pingüècula

Presbícia

Diabetis i patologies

Lents de contacte

Si desitja rebre major informació sobre els nostres serveis, pot posar-se en contacte amb nosaltres escrivint al correu electrònic info@consultoriavisual.com, i estarem encantats de planificar una reunió amb vostè.  

 

 

O envia'ns un WhatsApp al 647471332

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
Aviso Legal | Política de Cookies | Política de Privacidad
©ConsultoriaVisual.com, 2015-17.
Todos los derechos reservados